Wat mag je verwachten in ons engineering center?

Verstopt tussen de gebouwen op de Open Manufacturing Campus in Turnhout ligt onze speeltuin voor ingenieurs. Vroeger was dit het Laserlab van Philips, maar sinds mei 2016 nam Absolem deze afdeling over.

 

Absolem nam toen ook drie laserspecialisten aan: Jurgen Adriaensen, Peter Geudens en Dirk Govers. Zo hebben we dus meer dan 20 jaar ervaring in laserprocesonderzoeken. Sinds 2016 heeft ons engineering center een enorme evolutie meegemaakt: het team groeide uit tot zo’n 15 ingenieurs, en naast onze specialisatie in lasertechnologie doen we ook aan machinebouw.

 

20220308 - Absolem - 6113In ons engineering center combineren we machinebouw met procesonderzoek, en dat in een unieke setting. We hebben meer dan 20 lasers beschikbaar, in diverse golflengtes, frequenties en spotgroottes.

 

Dit wordt aangevuld met onze eigen werkplaats, en toegang tot alle meetinstrumenten van Signify. We hebben dus een hele range aan middelen ter beschikking om allerhande (onderzoeks)projecten uit te voeren.

 

De machinebouwprojecten waar we aan werken hebben trouwens zeker niet alles met laser te maken. Integendeel, meer dan de helft van deze projecten heeft daar niets mee te maken, en stoelen volledig op onze kennis en ervaring in machinebouwprojecten.

 

Breng ons vrijblijvend een bezoek

 

20220308 - Absolem - 5967Onze oproep aan elk bedrijf in de (Belgische) maakindustrie is: kom langs!

 

We nemen graag een duik in jouw uitdaging om te kijken of we u kunnen ondersteunen. We hebben jarenlang ervaring opgebouwd in product- en design-engineering, waardoor we voor heel wat bedrijven een geschikte partner kunnen zijn.

 

We zijn erg trots op ons engineeringcenter. Het is een zeer inspirerende werkomgeving, waar onze ingenieurs met veel enthousiasme en drive kunnen werken aan de uitdagingen die we krijgen voorgelegd.

 

 

 

 

Neem alvast een virtueel kijkje in ons engineering center