Lasertechnologie

Geen idee wat je allemaal kan doen met een laser? Wij wel. Als grootste onafhankelijke laserlabo in Europa beschikken we over een unieke combinatie van kennis, ervaring en toestellen als het over lasers gaat.

Wanneer mensen aan lasertechnologie denken, zijn er drie termen die heel erg vaak terugkeren: duur, gevaarlijk en complex. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de juiste apparatuur en expertise is lasertechnologie absoluut veilig, kostenefficiënt en biedt het een zeer groot spectrum aan mogelijkheden.

 

Heel vaak is laser zelfs een heel interessante – maar onbekende – oplossing voor specifieke uitdagingen op vlak van engineering. We tonen je graag een aantal mogelijkheden.

 

Wat kan je doen met lasertechnologie?

Absolem - Icon - Hechten

Verbinden

Met lasertechnologie kan je twee dezelfde of verschillende materialen met elkaar verbinden op verschillende manieren: lassen, afsluiten, solderen, enz.

Absolem - Icon - Bewerken

Bewerken

Met lasertechnologie kan je de oppervlaktes van materialen bewerken: ruwer of gladder maken, thermische barrières creëren, absorptie wijzigen, enz.

Absolem - Icon - Verwijderen

Verwijderen

Met lasertechnologie kan je op allerlei manieren en tot op microscopisch niveau materialen verwijderen: boren, frezen, snijden, selectief lagen verwijderen, reinigen, enz.

Absolem - Icon - Aanpassen

Aanpassen

Met lasertechnologie kan je de structuur van materialen op verschillende manieren aanpassen: vormgeven, harden, herkristalliseren, oxideren, splijten, enz.

Is laser een oplossing voor jouw uitdaging?

We bekijken graag een keer jouw concrete business case. Bij een koffie of een glas water. Zonder dat het meteen een salesgesprek hoeft te worden.

De voordelen van lasertechnologie

Lasertechnologie heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van klassieke oplossingen. Een laser is bijvoorbeeld altijd contactloos: er is geen contact tussen het product en gereedschap. Met andere woorden: je moet geen rekening houden met slijtage van gereedschap of materialen. 

 

Daarnaast laat een laser toe om uiterst gecontroleerd en zéér nauwkeurig – denk aan micrometers – te werken. Een laser kan bovendien ingezet worden om bepaalde handelingen uit te voeren op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met klassiek gereedschap.

 

Andere voordelen: een laser kan heel snel werken en lasertechnologie is breed toepasbaar. De technologie biedt een antwoord op heel veel uitdagingen. En ook niet onbelangrijk: lasers zijn cool natuurlijk.

20220308 - Absolem - 6107

Een opleiding lasertechnologie? Dat kan!

 We delen graag onze expertise rond lasertechnologie. Daarom hebben we een specifieke meerdaagse opleiding ontwikkeld. Helemaal op maat en met een mix van theorie en praktijk.

Hoe kies je de juiste laser?

Absolem - Icon - Golflengte

Golflengte

De golflengte heeft een invloed op de interactie met het materiaal. Een verschil in golflengte zorgt voor een andere reactie of een ander effect. Dankzij onze verschillendere laserbronnen kunnen we allerlei golflengtes aan: ultraviolet, groen, NIR 940-1060 en IR/CO2 10600.

Absolem - Icon - Pulsduur

Pulsduur

Pulsduur heeft een impact op de precisie en bepaalt ook mee de interactie met het materiaal. Onze lasertechnologie laat zowel continu stralen als een pulsduur toe. Die kan variëren van een milliseconde (een duizendste van een seconde) tot een picoseconde (een biljoenste van een seconde).

Absolem - Icon - Spot Size

Spotgrootte

De spotgrootte laat toe om de intensiteit van de laser te bepalen. Hoe meer gebundeld, hoe meer energie. We kunnen met onze laserbronnen variëren in spotgrootte van enkele millimeters tot een micrometer (een duizendste van een millimeter).

Welke lasers heeft Absolem?

In ons laserlabo beschikken we over meer dan 20 laserbronnen. Daarmee zijn we het grootste onafhankelijke laserlabo van Europa. We hebben dus een enorm breed spectrum aan lasers die we kunnen inzetten.

20220308 - Absolem - 5977

Wat maakt Absolem anders dan de rest?

 

Oplossing op maat: Een specifieke ingenieur voor een bepaald project of een bepaalde duur in jouw bedrijf? Een oplossing op maat vanuit ons eigen engineering center? Engineering consultancy of advies? Het kan allemaal.

 

Uitgebreide expertise: Wat dacht je van 60+ engineers met allemaal hun eigen kennis en ervaring? Die verzamelde expertise staat volledig tot jouw beschikking.

 

Maximale service: Ons motto is simpel: "there is no traffic jam along the extra mile". We doen alles wat mogelijk is om je de beste oplossing voor jouw uitdaging te bezorgen.

 

Lasertechnologie: We beschikken over het grootste onafhankelijke laserlabo van Europa.

 

Mensgericht en duurzaamEen hightech ingenieursbedrijf dat toch medewerkers, klanten en partners centraal zet? Check. Duurzaamheid? Geen woorden maar daden wat ons betreft.

Niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten!

We doen ons best om zeker een antwoord te geven op jouw specifieke vraag.