Lasertechnologie

Geen idee wat je allemaal kan doen met een laser? Wij wel. Als grootste onafhankelijke laserlabo in Europa beschikken we over een unieke combinatie van kennis, ervaring en toestellen als het over lasers gaat.

Wanneer mensen aan lasertechnologie denken, zijn er drie termen die heel erg vaak terugkeren: duur, gevaarlijk en complex. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de juiste apparatuur en expertise is lasertechnologie absoluut veilig, kostenefficiënt en biedt het een zeer groot spectrum aan mogelijkheden.

 

Heel vaak is laser zelfs een heel interessante – maar onbekende – oplossing voor specifieke uitdagingen op vlak van engineering. We tonen je graag een aantal mogelijkheden.

 

Wat kan je doen met lasertechnologie?

Absolem - Icon - Hechten

Verbinden

Met lasertechnologie kan je twee dezelfde of verschillende materialen met elkaar verbinden op verschillende manieren: lassen, afsluiten, solderen, enz.

Absolem - Icon - Bewerken

Bewerken

Met lasertechnologie kan je de oppervlaktes van materialen bewerken: ruwer of gladder maken, thermische barrières creëren, absorptie wijzigen, enz.

Absolem - Icon - Verwijderen

Verwijderen

Met lasertechnologie kan je op allerlei manieren en tot op microscopisch niveau materialen verwijderen: boren, frezen, snijden, selectief lagen verwijderen, reinigen, enz.

Absolem - Icon - Aanpassen

Aanpassen

Met lasertechnologie kan je de structuur van materialen op verschillende manieren aanpassen: vormgeven, harden, herkristalliseren, oxideren, splijten, enz.

Een opleiding lasertechnologie? Dat kan!

 We delen graag onze expertise rond lasertechnologie. Daarom hebben we een specifieke meerdaagse opleiding ontwikkeld. Helemaal op maat en met een mix van theorie en praktijk.

Hoe kies je de juiste laser?

Absolem - Icon - Golflengte

Golflengte

De golflengte heeft een invloed op de interactie met het materiaal. Een verschil in golflengte zorgt voor een andere reactie of een ander effect. Dankzij onze verschillendere laserbronnen kunnen we allerlei golflengtes aan: ultraviolet, groen, NIR 940-1070 en IR/CO2 10600.

Absolem - Icon - Pulsduur

Pulsduur

Pulsduur heeft een impact op de precisie en bepaalt ook mee de interactie met het materiaal. Onze lasertechnologie laat zowel continu stralen als een pulsduur toe. Die kan variëren van een milliseconde (een duizendste van een seconde) tot een picoseconde (een biljoenste van een seconde).

Absolem - Icon - Spot Size

Spotgrootte

De spotgrootte laat toe om de intensiteit van de laser te bepalen. Hoe meer gebundeld, hoe meer energie. We kunnen met onze laserbronnen variëren in spotgrootte van enkele millimeters tot een micrometer (een duizendste van een millimeter).

Absolem Laser

Absolem ontwikkelde een eigen laser, die volledig aangepast kan worden aan jouw uitdaging. 

 

Markeren, lassen, snijden en zoveel meer. Onze Absolem laser biedt voor elk probleem een oplossing op maat.

Wat maakt onze laser uniek?

 

Laser_03-2
Absolem - Icon - 3D

Compact

 

Efficiëntie staat steeds centraal bij het design van onze Absolem laser. Dat wil zeggen dat we het formaat zo compact mogelijk maakten. Afhankelijk van jouw uitdaging en behoeften, passen we het formaat aan. 

Absolem - Icon - Flexibiliteit

Retro fittable en modulair

 

Jouw uitdaging kan veranderen, en onze Absolem laser verandert mee. De Absolem laser is ontworpen met het oog om gemakkelijk aanpasbaar te zijn, uit te breiden of ergens in te bouwen. 

Absolem - Icon - Purpose

Snel en accuraat

 

De Absolem laser is uitgerust met een laserbron en scannerkop. Deze combinatie zorgt ervoor dat we ongeveer 3x sneller zijn dan vergelijkbare lasers op de markt en accurate resultaten kunnen garanderen. 

Absolem - Icon - Opleiding

Opleiding

 

Als laserspecialisten zijn we een uitstekende partner om jouw team op te leiden in de wondere wereld van lasertechnologie. Daarom kunnen we jou altijd ondersteunen door inhouse opleidingen aan te bieden.

Is laser een oplossing voor jouw uitdaging?

We bekijken graag een keer jouw concrete business case. Bij een koffie of een glas water. Zonder dat het meteen een salesgesprek hoeft te worden.