Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen gaat om respect. Respect voor mensen, voor onze maatschappij en onze leefwereld. Dat respect zit ingebakken in onze strategie en vertalen we zoveel mogelijk naar concrete acties op alle niveaus. We horen graag of jij nog ideeën hebt om het nog beter te doen.

Van bij de start van Absolem is het een strategische keuze geweest om in te zetten op duurzaam ondernemen.

 

Het zit als het ware in het DNA van onze onderneming. Onze medewerkers staan niet alleen achter die filosofie, ze dragen ze ook uit en helpen elke dag mee om hier verder in te groeien. Met initiatieven op allerlei vlakken.

Mensen staan centraal

We kiezen bewust voor een bedrijfscultuur die mensen koestert. Als we een bedrijf tot zijn essentie terugbrengen, is het immers niks meer dan een groep getalenteerde en bekwame individuen die samenwerken om waarde te creëren. Daarom zetten wij mensen centraal in alles wat we doen. Ook aandacht voor diversiteit is een belangrijk facet van ons personeelsbeleid. Niet enkel tijdens het aanwervingsproces, maar ook in de dagdagelijkse realiteit op de werkvloer.

team
Absolem - Icon - Groei

Duurzame groei

Als mensen vertrekken, gedemotiveerd raken of niet langer voor het team spelen, zullen zelfs de beste technologieën of processen je bedrijf niet redden. Duurzame groei kan alleen als mensen zich verbonden voelen met je bedrijf, zich thuisvoelen in je cultuur en een doel hebben waarin ze geloven.

Absolem - Icon - Innovatie

Constante innovatie

Innovatie zit in het hart of de kern van de menselijke natuur. Door de geschiedenis heen hebben we manieren ontwikkeld om te innoveren: vuur en kleding om ons warm te houden, dieren houden en grond bewerken om ons te voeden, enz. Het is inherent aan onze soort om creatief te zijn en voortdurend te innoveren.

 

Absolem - Icon - Bewustzijn

Menselijk bewustzijn

Als we creativiteit definiëren als het vermogen om iets nieuws of beters te creëren, dan kunnen we zeggen dat niets de menselijke intelligentie kan verslaan. AI kan evengoed of beter met out-of-the-box oplossingen komen, je hebt menselijk bewustzijn nodig om die oplossingen ethisch te maken en ze naar een hoger niveau te tillen.

Absolem - Icon - Vakantie

Klimaat

We streven ernaar om ons bedrijf zo klimaatneutraal mogelijk te maken. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van groene energie, die afkomstig is van duurzame bronnen. Maar we zoeken ook voortdurend naar oplossingen die ons stroomverbruik kunnen beperken. De duurzaamste kilowatt per uur blijft immers diegene die je niet verbruikt.

Absolem - Icon - Duurzaamheid

Milieu

Onze ambitie is om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We proberen voortdurend allerlei kleine en grotere initiatieven te ontwikkelen om dat te realiseren. Denk ondermeer aan gerecycleerde materialen voor merchandising, herbruikbare drinkflessen, gefilterd leidingwater, geen flyers, uitgeprinte presentaties of documenten, lokale leveranciers en vegetarische catering.

Absolem - Icon - Mobiliteit

Mobiliteit

We geven medewerkers zelf de mogelijkheid om te bepalen hoe zij hun mobiliteit organiseren. Ze kunnen kiezen voor een elektrische wagen, openbaar vervoer, een elektrische fiets, of een combinatie daarvan. Vanaf 2021 is elke nieuwe wagen in onze fleet sowieso hybride of elektrisch. En we laten medewerkers ook toe om zelf te beslissen waar ze willen werken. Op die manier  realiseren we 20% reductie aan woon-werk verkeer.

 

 

Heb je een idee over duurzaamheid?

Blij dat te horen. Stuur ons een berichtje en we luisteren graag naar je idee. Fysiek of virtueel.

Niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten!

We doen ons best om zeker een antwoord te geven op jouw specifieke vraag.