Wat is stuiklassen? - Absolem Tech Talks

Wat is stuiklassen? Op die vraag krijg je een antwoord in deze tweede episode van Absolem Tech Talks. We tonen je hoe we met jouw uitdaging aan de slag gaan: van procesfase tot uitvoeringsfase. Kers op de taart is natuurlijk dat we voor jou een machine kunnen bouwen die de processen uitvoert.

Stuiklassen is het kops aan elkaar verbinden van hoogwaardige metalen componenten. Het is één van de meest gebruikte lasverbindingen. Er zijn verschillende soorten lasprocessen die gebruikt kunnen worden voor stuiklassen, de keuze hangt af van onder andere het materiaal en de toepassing. In deze Tech Talk maken we gebruiken van lasertechnologie. Wij zorgen ervoor dat precisie, consistentie en kracht centraal staan in het proces dat wij voor jou ontwikkelen.

 

Waarom kiezen voor stuiklassen?

 

Er zijn verschillende redenen waarom je aan stuiklassen zou kunnen denken om jouw product of productieproces te optimaliseren.

Allereerst kan jouw motivatie kostengedreven zijn. Het kan bijvoorbeeld voordeliger zijn om een onderdeel dat uit één deel bestaat, als een samengesteld onderdeel op de markt te zetten. Ten tweede kan het zijn dat je materialen wil verbinden met verschillende eigenschappen, zoals stijfheid, smelttemperaturen en hardheden.En tot slot kan het gaan over het maken van een optimale legering tussen twee materialen om een bepaald effect te bereiken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij thermokoppels.

 

Hoe gaan wij met jouw uitdaging aan de slag?

 

Afhankelijk van jouw specifieke vraag denken wij mee over een oplossing. Daarbij houden we steeds rekening met de toleranties die we moeten halen, waar jouw vraagstuk in de life-cycle zit, en met de graad van automatisering die optimaal zou zijn. Wim Verboven, Business Development Manager, stelt je voor aan Herman Van Dijck en Jurgen Adriaensen, onze specialisten in machinebouw en lasertechnologie. Aan de hand van een specifieke business case leggen ze uit hoe wij te werk gaan.