Absolem is nu ook officieel een "Great Place To Work"

Absolem behaalde voor de eerste keer het “Great Place to Work"-certificaat en mag zich dus voor een jaar lang een "Great Place to Work" noemen. Meer dan drie vierde van onze collega's vulden de volledige online enquête in en we behaalden een gemiddelde score van 87%.

 

Hoe tevreden zijn onze collega's?

 

Een ‘Great Place to Work’ is een bedrijf waar medewerkers vertrouwen hebben in het leiderschap, trots zijn op dat wat ze doen en de bedrijfscultuur als motiverend ervaren. Het Great Place to Work Institute ontwikkelde een methode – de Trust Index – om deze criteria te meten aan de hand van een tevredenheidsenquête.

 

20220308 - Absolem - 5891De resultaten worden verkregen aan de hand van een anonieme survey en zijn dus gebaseerd op de mening van de medewerkers.

 

An Struyf, HR Business Partner bij Absolem, licht het belang hiervan toe: “Bij Absolem zijn mensgerichtheid en waardengedrevenheid twee van onze kernwaarden. Dat houdt in dat we een open bedrijfscultuur willen creëren. Onze collega’s zijn méér dan louter ‘medewerkers’ voor ons. Het Great Place to Work-label hebben we verkregen door de stem van onze collega’s, en dat is volgens ons dus echt de meerwaarde.”

 

Het was de eerste keer dat Absolem aan dit traject deelnam. “Ons doel was om via de Great Place to Work-enquête te weten te komen hoe onze collega’s onze bedrijfscultuur percipiëren. We wilden vooral weten wat we goed deden, en wat beter kan. Dat we al bij een eerste deelname daadwerkelijk erkend worden als een Great Place to Work, is echt de kers op de taart!”, vertelt An. “Het feit dat we de eerste keer deelnamen vlak na corona, maakte het natuurlijk ook extra spannend. De pandemie heeft een grote invloed gehad op onze werking en de manier waarop we met collega’s in verbinding konden gaan. En toch behaalden we een mooie score. Dit toont voor ons aan dat wat we doen, we ook goed doen en geapprecieerd wordt.”

 

 

“De mooiste score behaalden we op het focusdomein 'kameraadschap'. Als consultancybedrijf is dat altijd een aandachtspunt. Dat toont aan dat verbinding bij ons niet zomaar een buzzword is, maar ook echt ingebakken zit in onze cultuur.”

 

 

Wat vertelden onze collega's zoal?

GPTW-2

 

Collega's kregen ook de kans om hun mening of opmerkingen neer te schrijven in de enquête. Een aantal onder hen maakten ook gebruik van die mogelijkheid. Hieronder een aantal van die quotes.

 

"Ze investeren sterk in mensen, niet alleen op professioneel maar ook op menselijk vlak. Ik heb al enkele opleidingen kunnen volgen die mij niet alleen in mijn professioneel maar ook in mijn privéleven hebben geholpen."

 

"De manier waarop iedereen in de organisatie open en warm met elkaar omgaat vind ik zeker te vermelden waard!"

 

"Vertrouwen en respect in en voor elkaar en gezien worden als persoon."

 

"Het huiselijke, familie, vriendenkring gevoel. Company meeting aan het kampvuur met als afsluiter even samen op café. Zorgt ervoor dat er geen gigantische kloof is tussen medewerkers en management waardoor de stap klein blijft om eventuele problemen, bezorgdheden of eender wat bespreekbaar te maken.

 

En dit is nog maar het begin. “Dankzij deze eerste deelname weten we nu waar we staan en welke acties we kunnen ondernemen. We willen nu elk jaar deelnemen zodat we kunnen zien of onze acties effect hebben. Een open communicatie blijft sowieso belangrijk voor ons: feedback en ideeën met elkaar delen maakt ons sterker als groep.”