Testimonial Stef

Stef werkt sinds februari 2022 bij Absolem. "Als schoolverlater koos ik ervoor om als engineering consultant bij Absolem aan de slag te gaan. Ik had na mijn eerste gesprek direct een goed gevoel. Ik besloot op mijn buikgevoel te vertrouwen en heb er nog geen spijt van gehad."

 

Een korte introductie - wie is Stef?

 

Stef studeerde af als industrieel ingenieur in de elektromechanica met optie automatisering. De boog moet uiteraard niet altijd gespannen staan. Sporten is voor Stef pure ontspanning. "Alhoewel ik nu even in een decompressie fase zit, enkele weken geleden heb ik een marathon gelopen, dit heeft een serieuze indruk op me nagelaten..." 

 

Eerste project

 

"Toen ik afgestudeerd was, begon mijn zoektocht naar een eerste job. Met de nodige connecties kwam ik bij Absolem terecht. Op basis van mijn opleiding kon ik me nog niet goed inbeelden wat het nu juist betekent om als industrieel ingenieur aan de slag te gaan. Mijn brede interesse in techniek zorgde voor een resem aan mogelijkheden. Een job als engineering consultant leek me dus een goede start. Op deze manier pinde ik me niet direct vast op een bepaalde sector of een functie, maar kon ik gaandeweg ontdekken waar mijn echte interesse ligt." 

 

Bij Absolem zoeken we altijd een match die zowel rekening houdt met de vraag van de klant als de interesses van onze 'Absolem Ambassador'. 

 

"De eerste gesprekken waren best spannend. En het duurde niet lang voor er een match was. Ik herinner me nog goed het euforische gevoel dat ik kreeg toen ik hoorde dat ik bij een belangrijke speler in de farmaceutische sector mocht beginnen. Die kans wilde ik met beide handen grijpen. De pharma was altijd al een beetje onuitgesproken interesse van mij. Het gesprek met mijn teamlead over mijn project en de eerste rondleiding op hun site trokken me helemaal over de streep."

 

De farmaceutische sector is niet voor chaoten

 

Stef werkt ondertussen iets langer dan een jaar op zijn huidig project: "Tijdens de eerste maanden was het zeker even aanpassen en alles verkennen. De farmaceutische sector is uniek, met heel wat eigen regels, procedures en richtlijnen. En als consultant wil je natuurlijk ook zo goed en snel mogelijk geïntegreerd geraken in het bedrijf waarin je terecht komt. De inloopperiode is daardoor relatief lang. Gelukkig had ik Absolem om de nodige opleidingen te voorzien om mijn kennis over specifieke topics uit te diepen." 

 

Stef krijgt de kans om aan een zeer fijn project mee te werken: "Op dit moment zijn we een custom-made inspectie- en verpakkingslijn aan het installeren. De machine inspecteert en verpakt wegwerp-spuiten. Deze machine zal onder andere ingezet worden voor derdewereldlanden. Het mensgerichte aspect in dit project geeft het zeker een extra dimensie."

 

Wat de farmaceutische sector extra uitdagend maakt, zijn de vele regels en procedures. "Van bij de start van elk project moet je het regelgevend kader in je achterhoofd houden. Je moet alle procedures opvolgen en er kruipt heel wat tijd in documentatie en project management. Zeker in het geval van een custom-made machine is dit een intensieve klus. Ik kijk met een positieve blik naar het regelgevend kader - het is een extra uitdaging. Het hoort bij de sector en ik leer nog elke dag bij!"

 

Engineers maken het verschil

 

"De farmaceutische sector is meer dan wetenschappelijk onderzoek dat gebeurt in labo's door wetenschappers. Nadat het onderzoek van medicatie afgelopen is, moeten deze producten ook nog geproduceerd worden. Het is fijn dat wij als ingenieurs kunnen bijdragen aan aspecten zoals voldoende beschikbare, goedkopere en kwalitatieve medicijnen. Elke dag kunnen wij in de pharma nog een positieve impact hebben - door bestaande productieprocessen verder te optimaliseren of door innovatieve, nieuwe oplossingen uit te denken."

 

Kan jouw bedrijf of project nog versterking gebruiken? Wil jij graag weten welke Absolem Ambassador voor jou de match made in heaven is? Neem dan zeker een kijkje tussen onze beschikbare consultants of neem contact op met ons team. 

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht