Waarom kiezen voor een Absolem consultant?

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste ingenieurs te vinden voor bepaalde projecten of bepaalde periodes. Elk jaar publiceert de VDAB de lijst met knelpuntberoepen. Opvallend: heel wat knelpuntberoepen zijn technische jobs! De vraag naar technisch personeel is dus groter dan het aanbod.

Consultancy of project sourcing kunnen interessante oplossingen zijn: wij leveren kwalitatieve ingenieurs met de juiste skills voor een bepaald project of een bepaalde periode. Aan een vastgelegd tarief. Waarom zou jij moeten kiezen voor een Absolem consultant?

 

 

  1. Consultancy is flexibel

Iemand aanwerven gaat niet over één nacht ijs. Je moet een vacature schrijven, kandidaten selecteren, uitnodigen voor een gesprek, onderhandelen over loon en voorwaarden, … En dan heb je – hopelijk – de juiste persoon voor jouw team.

Maar wat als je een project hebt dat maar enkele maanden duurt? Of je hebt slechts voor een korte periode extra ondersteuning nodig?

Dan kost het heel wat moeite om iemand aan te werven voor een korte periode. Consultancy kan dan een goede oplossing zijn. We bespreken samen de einddatum en hebben geen lange opzegperiodes. Zodra het project ten einde loopt en jouw behoefte ingevuld is, zit onze taak erop. En hebben we hopelijk weer een klant gelukkig kunnen maken.

 

  1. We bieden kwaliteit

De juiste persoon op de juiste plaats – daar zorgen wij voor! Bij de aanwerving van onze collega’s hebben we hun technische kennis en expertise al getest. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze ingenieurs heel wat opleidingen kunnen volgen.

En een extra voordeel: op elk project leren onze consultants ook iets bij. Je hebt dus niet alleen de kennis en expertise die ze tijdens opleidingen en op de schoolbanken leerden, maar ook expertise die ze over de jaren heen bij verschillende bedrijven opbouwden.

 

Dat zorgt ervoor dat ze al bij verschillende bedrijven en in verschillende sectoren inspiratie konden opdoen. En ze weten hoe ze zich snel kunnen aanpassen aan een nieuwe organisatie, team en project. Zo bieden we jou een snelle en kwaliteitsvolle oplossing aan.

 

  1. We denken met jou mee

Elke uitdaging en elk project is anders. Daarom is de eerste stap altijd luisteren. Door En ook nadat er een Absolem-ingenieur aan jouw project meewerkt, kan je rekenen op ondersteuning van ons team. We doen projectopvolgingsgesprekken, zorgen voor opleidingen en blijven voor jou als klant een aanspreekpunt voor feedback.

  1. Oplossingsgericht – zowel voor onze klant als voor onze collega

We willen altijd de beste match – daar worden zowel de klant als onze collega’s gelukkig van! Wij doen dus niet aan bodyshopping of zullen geen consultants plaatsen als we niet volledig achter de match staan. We luisteren eerst uitgebreid naar de vraag van de klant. Die vraag proberen we dan zo goed mogelijk te matchen met de behoeften van onze collega. En niet alleen met de behoeften die ze vandaag hebben – maar ook waar ze in hun carrière naartoe willen. We willen gaan voor een duurzame, lange termijn oplossing.

 

 

Ben jij overtuigd?

Neem dan zeker een kijkje naar de ingenieurs die op zoek zijn naar een project. Wie weet zijn wij wel een match made in heaven!

 

 

 

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht