Miek - Mijn interesse in techniek begon in een chocoladefabriek

Miek is een van de electrical designers in ons engineering team in Turnhout. Haar start bij Absolem voelde een beetje als thuiskomen: "Ik heb vroeger voor Philips gewerkt, dus ik ken de gebouwen van de Open Manufacturing Campus - waar ook Absolem gevestigd is - heel goed. En daarnaast zijn er nog enkele ex-Philips-collega's nu in dienst bij Absolem. Een deel van het team kende ik dus al." 


 

 Munt en Grijs Stippen Foto Fijne Verjaardag Instagram Post (4)Techniek was voor Miek altijd al een passie. "Mijn vader werkte in een chocoladefabriek. Ik ging graag met hem mee en kon me dan uren bezighouden met het onderzoeken hoe de machines in de fabriekshal eigenlijk werkten en in elkaar staken. Het was dan ook een logische stap dat ik uiteindelijk koos om de studies industrieel ingenieur aan te vatten."

 

Er valt natuurlijk nog veel meer over Miek te vertellen...

 

Wat was het eerste dat je met je eigen geld kocht?

"Philips was mijn eerste werkgever. Op de site had je een winkel met Philips-producten die je als werknemer kon aankopen. Daar heb ik toen, met mijn eerste loon, oortjes gekocht voor mijn broer. Als cadeau. Mijn broer kocht van zijn eerste loon ook voor mij een cadeau: kippen! Ik moet er wel aan toevoegen dat ons kippenhok toen nog niet af was..."

 

Als iemand je genoeg geld gaf om een bedrijf op te starten, wat zou je dan doen? 

"Ik zou een manege opstarten, gefocust op therapie met paarden. Zelf zou ik dan graag in die context activiteiten voor groepen organiseren en me bezig houden met de technische zaken. Ik heb vroeger ook paard gereden. Vooral de connectie met het dier vind ik fantastisch.

 

Wat was je favoriete plek als kind? 

"Daar hoef ik niet lang over na te denken: de Efteling! De magie die daar hangt, maakt het echt een speciale plek. Als kind gingen we daar, met het gezin, bijna elk jaar naartoe. Met heel veel mooie herinneringen tot gevolg... En nu gaan mijn man en ik met onze kinderen ook elk jaar naar een attractiepark. Dat is echt iets dat we als gezin heel graag samen doen."

 

Word jij de nieuwe collega van Miek? 

 

Gebeten door het verhaal van Miek? Nieuwsgierig hoe jij in het team zou passen? Wel, we leren je heel graag kennen! Stuur je CV en motivatie door via onze Jobs-pagina en wie weet delen we hier binnenkort ook jouw verhaal. 

 

Ik wil graag solliciteren!