Maarten - Ik mag projecten van A tot Z opvolgen

Sinds november 2020 werkt Maarten als junior mechanical designer bij Absolem. Maarten werkt vooral aan onze projecten in ons engineering center in Turnhout. Meestal komt Maarten met de trein naar het werk vanuit Antwerpen.

 

 Munt en Grijs Stippen Foto Fijne Verjaardag Instagram Post (1)"Tussen Antwerpen en Turnhout is er een redelijk goede treinverbinding. Met de trein ben ik wel wat langer onderweg dan met de wagen, maar toch heeft de trein mijn voorkeur. Ik hoef niet in te zitten met files, het is een duurzamer alternatief en ik kan op de trein dingen doen die in de auto niet kunnen, zoals lezen of een dutje."

 

Ons team in Turnhout is de laatste jaren misschien flink gegroeid, toch hangt er nog een gezellige sfeer. "Tussen al die collega's zijn we met een viertal mechanical designers. Dat zorgt ervoor dat we heel wat projecten van a tot z mogen uitwerken, ook al staan we nog maar aan het begin van onze carrière. Op die manier heb ik op een korte tijd veel kennis kunnen opdoen."

 

 

Er valt natuurlijk nog veel meer over Maarten te vertellen...

 

Wanneer een nieuwe medewerker start, stellen we altijd een aantal leuke vraagjes. Op die manier leren we hem of haar ook écht kennen als persoon. Zoals Maarten dus...

 

Wat mis je het meest van toen je nog kind was? 

"Mijn ouders hebben een tweede huis in Sint-Job-In't-Goor. Dat huis bevindt zich in het midden van de natuur. Elk weekend en tijdens de schoolvakanties gingen we naar daar. Dat vond ik een mooie afwisseling met wonen in de stad. Daar kon ik fietsen, in de bomen klimmen, kampen bouwen, ... Ik herinner me die streek echt als een groene regio, met weinig bebouwing. Dat is de laatste jaren toch wel veranderd. Veel natuur verdwijnt in Vlaanderen, en dat vind ik echt een spijtige zaak." 

 

Wat is je favoriete quote?

"Luck favors the prepared! Het is belangrijk om je te blijven inzetten om zoveel mogelijk te kennen en te kunnen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat alle kennis en vaardigheden die je verwerft, hoe nutteloos het ook kan lijken, ooit wel eens van pas zal komen. En als je veel kennis hebt, kan het lijken dat je bepaalde uitdagingen met gemak kan oplossen, alsof het vanzelf gaat. Maar eigenlijk ben je gewoon goed voorbereid."

 

Wat zou je doen op je perfecte dag? 

"Gaan kamperen op een plek waar je echt één kan worden met de natuur, waar je geen of amper mensen zal tegenkomen. Ik kan dan uren doorbrengen met mijn verrekijker in de hand en zien wat er passeert... Het meest fascinerende dier dat ik al gespot heb tijdens een kampeertrip was een eland, maar dat was dan wel vanuit de wagen."

 

Word jij de nieuwe collega van Maarten? 

 

Gebeten door het verhaal van Lobke? Nieuwsgierig hoe jij in het team zou passen? Wel, we leren je heel graag kennen! Stuur je CV en motivatie door via onze Jobs-pagina en wie weet delen we hier binnenkort ook jouw verhaal. 

 

Ik wil graag solliciteren!