Niet voor zachtgekookte eitjes

KernTalenten zijn verweven in de volledige loopbaancyclus van een medewerker bij Absolem. Ze zijn aanwezig in het aanwervingsproces, wanneer we regelmatig stilstaan op leer- en ontwikkelingsmomenten en bij de optimalisering van samenwerken in teamverband. Ilse De Vos: “We laten mensen groeien in de richting die hen energie schenkt.”

 

Kandidaten

 

Wanneer in de organisatiestructuur een leemte opduikt, bekijken we vanuit de bril van de KernTalenten hoe we die optimaal invullen. We brengen verschillende profielen in kaart. In gesprekken met kandidaten analyseren we niet louter vaktechnische competenties, maar ook hun KernTalenten. Op die manier gebruik je de aanwezige KernTalenten als vertrekpunt om Absolem verder uit te bouwen. 

Ilse De Vos legt uit: "Bij Absolem willen we ervoor zorgen dat onze medewerkers iedere dag met veel goesting opstaan en ervaren wat zingeving echt voor hen betekent. De KernTalenten zijn daar een belangrijk onderdeel van."

 

Olifant

 

In sociale samenwerkingsverbanden helpt de KernTalenten methode om spanningen beter te managen. Je vindt namelijk gemakkelijker een logische en herkenbare verklaring voor iemands gedrag in team. Zo verlaagt de drempel om een moeilijk gesprek aan te vatten. Het lucht op om een overduidelijk pijnpunt eindelijk te benoemen, de zogenaamde olifant in de kamer. Dat werken met KernTalenten geen zachtgekookt eitje is, heb je dus zeker al begrepen. 

"Met onze KernTalentenAnalyse draaien we iedere steen om, het doel is echt om onze medewerkers vooruit te helpen en samenwerkingen te versterken door in te zetten op hun energiegevers. Zo slagen we erin om onze klanten snel en kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden. De KernTalenten zorgen er namelijk voor dat we een goede match kunnen garanderen, en dat onze klanten een duurzame oplossing hebben. Dat draagt bij aan het geluk van onze medewerkers, van onze klanten en dus ook van Absolem." Vertelt Ilse De Vos. 

 

Burn-out

 

Burn-outs kunnen bijvoorbeeld ontstaan als je te lang, te vaak, te intens beroep doet op je kleine KernTalenten. De KernTalenten kunnen dus ook taal geven aan de oorzaak en mogelijke oplossing van een burn-out. Zo proberen we bij Absolem bij coachings en één-op-één gesprekken steeds terug te grijpen naar de KernTalentenAnalyse van de medewerker. Zo ontstaat connectie, de juiste klik, tussen de gesprekspartners.

Dat is ook zo bij de jaarlijkse talent reviews. Absolem hanteert geen klassiek prestatie evaluatiesysteem. Want we nemen niet alleen onder de loep wat je doet maar ook wie je bent met je talenten, waarden, drijfveren en ambities.

 

Aan sommige teams in Mechelen en Turnhout voegen we elementen van zelfsturing toe. Medewerkers krijgen voldoende autonomie zodat ze natuurlijk leiderschap tonen, helemaal zichzelf zijn en een optimale rol opnemen. Resultaat? Zo komen we tot meer werkplezier.

 

 

 

Wil je meer weten over de KernTalenten? Lees dan zeker onze andere blogpost.

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht