Je bent een unieke persoon

Wist je dat Absolem een KernTalentenanalyst in huis heeft?

KernTalenten passen helemaal bij de visie van Absolem op medewerkers. Je bent meer dan wat je doet, je mag zijn wie je bent. Dat uitgangspunt creëert betekenis in een job, het vormt de basis voor je persoonlijke ontwikkeling en is een hoeksteen van duurzaam ondernemen.

 

Geen hr verhaal

 

 

KernTalenten zijn als een vingerafdruk van jezelf, als een paspoort voor het leven. De KernTalenten brengen maar liefst 23 universele kerntalenten in kaart, die elk worden ingeschaald als 'klein', 'half' of 'sterk' aanwezig. Onderling kunnen die KernTalenten ook gelinkt worden. Zo ontstaat voor elke persoon een uniek profiel - er zijn maar liefst 94 miljard combinaties mogelijk! Elke mens is uniek, en dat vinden we ook terug in de KernTalentenMethode. 

 

KernTalenten leg je bloot op basis van je favoriete activiteiten in de kindertijd. Ze kijken naar aard (je natuur, het zijn), potentieel (aanleg, talent, wat je zal kunnen) en intrinsieke motivatie (wat je wil, waar je spontaan zin in hebt). Een hr verhaal? Niet bij Absolem. Wel een deel van onze visie op ondernemen, waarin de mens centraal staat. 

 

 

Wendbaar

 

Hoe je de mensen en de organisatie optimaal laat samenwerken: dat is een boeiende en continue journey. We erkennen het belang van het sociale web en verenigen zo veel mogelijk individuele en collectieve belangen. In het klassieke economisch denken tref je meestal oudere denkpatronen aan. Om als onderneming in een concurrentiële context wendbaar te blijven, pakken we het anders aan: mens- en waardengericht ondernemen, waarbij iedereen een rol opneemt die past bij wie hij of zij is. De verbindende factor om zo’n proces in een herkenbare taal te gieten? Dat is de KernTalentenMethode en waarom we ervoor kiezen om deze methode toe te passen. 

 

Meer weten? In de volgende blogpost zoomen we in op de praktijk.

 

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht