Exploring Engineering Opportunities - Edouard

In januari 2023 tekende Edouard officieel zijn contract bij Absolem. "Ik was aanwezig op de interne jobbeurs in november 2022. De gesprekken die ik daar voerde en de warmte en openheid die ik er voelde, zorgden ervoor dat ik graag wilde solliciteren!"

 

Hoe leerde je Absolem kennen?

 

Edouard had al een eerste werkervaring als sales engineer en kwam zo met Absolem in contact. "Als sales engineer deed ik veel aan prospectie en moest ik de (nieuwe) klantenrelaties warm houden. Eén van mijn potentiële nieuwe klanten was het engineering center in Turnhout van Absolem. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam, wist ik al 'dit is anders dan de andere bedrijven waar ik al kwam'! De vele planten, de open werkruimtes, de sfeer, ... En dat alles in een high tech engineering center waar zowel procesontwikkeling, machinebouw als productie centraal staan. Dat is me altijd bijgebleven." Vertelt Edouard.

 

Waarom kwam jij naar onze interne jobbeurs?

 

"Soms moet je dingen uitproberen en ontdek je al doende of het je ding is. Zo ontdekte ik tijdens mijn eerste werkervaring dat sales niet echt voor mij weggelegd is. Het technische vond ik interessant, maar het commerciële gaf me minder voldoening." Vertelt Edouard.

 

"Ik was Absolem niet vergeten, en was dus bijzonder geïnteresseerd toen ik zag dat ze een interne jobbeurs organiseerden. Op een vrijdag vanaf 17u waren we welkom op het kantoor in Mechelen. Ik was goed op tijd - de eerste gast! - er waren zelfs nog mensen aan het werken. Toch was de sfeer onmiddellijk heel casual. We gingen in de keuken zitten, de koelkast ging open en we pakten allemaal iets om te drinken. Ook de gesprekken waren heel gemoedelijk. Geen typische sollicitatiegesprekken, maar gewoon boeiende babbels rondom het keukeneiland."

 

 

Wat trok je over de streep om bij Absolem te starten?

 

Edouard had al ontslag genomen bij zijn vorige job nog voordat hij officieel bij Absolem had getekend. De gesprekken waren lopende, maar het was nog niet in kannen en kruiken.

 

Edouard vertelt: "Ik herinner me nog dat ik terug kwam van vakantie en helemaal geen zin had om terug te gaan werken. Dat gaf de doorslag, ik besefte toen duidelijk dat ik niet meer gelukkig was in mijn job, dus ik diende mijn ontslag in.

Dat was een sprong in het onbekende, maar ik wist ook dat ik heel wat competenties heb, zowel op technisch als sociaal vlak. Ik hoopte bij Absolem te kunnen beginnen, maar als dat toch tot niets had geleid, wist ik dat ik nog altijd de juiste keuze had gemaakt door een nieuwe uitdaging te zoeken."

"Tijdens mijn gesprekken bij Absolem heb ik nergens anders gesolliciteerd, omdat Absolem mijn eerste keuze was. Het was best zenuwslopend… Daar ik  heel graag bij Absolem wou starten, maar ik dacht dat Absolem minder interese had in mijn profiel. Toch kreeg ik het vertrouwen, er werd vooral gekeken naar mijn capaciteiten en niet enkel naar mijn ervaring. Daar ben ik echt dankbaar voor"

 

Hoe ervaarden je je eerste maanden als Absolem Ambassador?

 

"Vertrouwen is echt wel het kernwoord. Ik vind het nog altijd verbazend dat ik zoveel vertrouwen krijg. Ze geloven in mijn capaciteiten, en dat ik mijn werk naar behoren uitvoer."

 

Edouard werkt nu in ons engineering center in Turnhout. "Daar hadden ze enkele inhouse projecten waar ze nog ondersteuning bij konden gebruiken. Ik woon in Leuven, dus ik rijd dagelijks veel kilometers om naar het werk te gaan. En toch is dit het voor mij helemaal waard! Ik krijg energie van wat ik doe, ik leer elke dag bij en werk in een fantastische omgeving met leuke collega’s.

Ik ben dus enorm blij dat ik de sprong gewaagd heb en mijn carrière een nieuwe wending gegeven heb." 

 

Nog een laatste tip...

 

"Als je van vakantie terugkomt en merkt dat je geen zin hebt om opnieuw aan de slag te gaan, dan mag je best eens stilstaan bij waar dat gevoel vandaan komt. Hoe langer je met dat gevoel zit, hoe moeilijker het wordt. Op een jaar tijd kan je zoveel bereiken, zowel op vlak van competenties als op vlak van mentale groei. Het is zonde om je tijd te investeren in een job die het niet (meer) voor je doet!"

 

 

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Neem dan zeker een kijkje op onze vacature-pagina

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht