Dag van de ondernemer 2023 - Bruno

In 2010 richtte Bruno Dejaeghere Absolem op, samen met Ank De Wilde. "Van jongsaf was ik ondernemend. Het boeiende aan ondernemen is dat je kan creëren en iets uitbouwen samen met anderen. Ondernemen doet mij groeien: als mens en als ondernemer."

 

Het gaat altijd om mensen

 

"Ondernemen doe je nooit alleen. Dat is ook wat het zo boeiend maakt. 

Het gaat altijd om samenwerken, verbinding en relaties. 

Daarin zit volgens mij de grootste uitdaging van ondernemen - je moet jezelf omringen met de juiste personen. Ikzelf omring me graag door personen die beter zijn in hun vakgebied dan ik. Het is mijn taak om te zorgen dat iedereen in ons team in hun kracht staat. Met het juiste team aan je zijde, heb je de sleutel tot succes in handen. Toch komt het succes niet vanzelf. Het is elke dag opnieuw beginnen en je rust nooit op je lauweren." 

 

 

Ondernemer ben je niet van 9 to 5

 

"Dit jaar was voor Absolem, en voor veel andere bedrijven, een moeilijk jaar. Hoge inflatie, turbulente markt, besparingen, en enkele interne veranderingen zorgden voor heel wat uitdagingen. Gelukkig heb je dan als ondernemer wel de mogelijkheid om actie te ondernemen, je draait zelf aan de knoppen. Soms draai je aan de juiste knop, en soms aan de verkeerde. Ik heb dit jaar heel wat inzichten gekregen. Misschien had ik de dingen wel anders aangepakt met de kennis die ik nu voorhanden heb, maar dat is altijd makkelijk te zeggen achteraf. Als ondernemer draag je een grote verantwoordelijkheid, voor al je werknemers en hun gezinnen, je bedrijf en mijn gezin. Dat leg je niet zomaar naast je neer als de werkdag erop zit. Ondernemer ben je elke dag, 24 uur per dag." 

 

 

Trots

 

"Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik in 2010 de stap zette om Absolem op te richten. In 2016 breidden we Absolem uit door een eigen inhouse engineering center op te richten in Turnhout en zijn we het grootste onafhankelijke laserlabo van Europa.  En sinds enkele maanden brengen we nu onze eigen laser op de markt.

Ik ben trots op elke Absolemmer en trots op onze diensten: engineering consultancy, procesontwikkeling en prototype machinebouw. We maken de brug tussen R&D en productie.

Maar bovenal ben ik trots op de manier waarop we het doen: vanuit oprechte interesse in de werknemer, de klant en zijn/haar uitdagingen en het samen oplossen. Elke dag geven alle Absolemmers het beste van zichzelf, en maken zo mijn ondernemersdroom mee waar."

 

 

 

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht