Lobke - Solliciteren bij Absolem is nét iets anders

Ooit al eens een job gevonden door een Skype gesprek af te luisteren? Lobke wel! "Mijn vriend schreef zijn thesis bij Absolem. Tijdens een gesprek dat hij had met Ank De Wilde, co-CEO van Absolem, hoorde ik dat er een vacature open stond voor 'Communication and Sustainability Officer'. Dezelfde dag nog stuurde ik mijn cv en motivatiebrief door, en ik werd uitgenodigd voor een gesprek!"

 

 

 Munt en Grijs Stippen Foto Fijne Verjaardag Instagram PostSolliciteren bij Absolem verloopt anders dan bij de meeste bedrijven. "Het eerste gesprek was enkel met Ank, aangezien wij nauw zouden samenwerken. Ik mocht kiezen waar we een koffietje gingen drinken. En dus vond dat eerste gesprek plaats in het zonnetje, op het terras van koffiebar Sister Bean in Mechelen. Dat zorgde onmiddellijk voor een ontspannen sfeer."

 

'"Intussen ben ik al zo'n twee jaar deel van het Absolem-team. Op die tijd ben ik al enorm gegroeid, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Absolem is een KMO en dus is ons team niet al te groot. Dat zorgt ervoor dat ik projecten echt van a tot z kan uitdenken en opvolgen. Natuurlijk zijn we gestructureerd en hebben we elk onze verantwoordelijkheden, maar we doen zeker niet aan hokjesdenken en werken vaak domeinomverschrijdend."

 

Er valt natuurlijk nog heel wat meer over Lobke te vertellen...

 

Wanneer een nieuwe medewerker start, stellen we altijd een aantal leuke vraagjes. Op die manier leren we hem of haar ook écht kennen als persoon. Zoals Lobke dus...

 

Wat mis je het meest van toen je nog kind was? 

"Op kamp gaan! Wat ik daar vooral heel leuk aan vond, was dat je heel veel activiteiten eens kon uitproberen. Van graffiti tot toneel, ponyklassen of tenniskamp, elk jaar kon ik een nieuw thema kiezen. Je werd dan enkele dagen helemaal ondergedompeld in een nieuwe wereld, dat vond ik fantastisch!"

 

Wat was het eerste dat je met je eigen geld kocht? 

"Toen ik 8 jaar was, kreeg ik voor de eerste keer zakgeld. Elke week kreeg ik, als ik eraan dacht om er zelf naar te vragen, 50 cent. Na een jaar was ik heel trots omdat ik 25 euro bij elkaar gespaard had. Een week later, eind 2004, vond een zeebeving plaats in de Indische oceaan. Er werden toen heel wat campagnes opgericht om geld in te zamelen. Mijn eerste spaarcentjes heb ik toen aan de Tsunami 12-12-actie gedoneerd."

 

Wat zou je doen op je perfecte dag? 

"Het liefst van al sta ik heel de dag in de keuken om een lekkere maaltijd te maken voor familie of vrienden. Ik vind het fantastisch om tijdens het koken mijn creativiteit te gebruiken. De tafel mooi dekken, nieuwe recepten uitproberen en tijdens het koken verbeteren, verse kruiden uit ons stadtuintje gebruiken, ... Dat is voor mij echt genieten."

 

 

 

Word jij de nieuwe collega van Lobke? 

 

Gebeten door het verhaal van Lobke? Nieuwsgierig hoe jij in het team zou passen? Wel, we leren je heel graag kennen! Stuur je CV en motivatie door via onze Jobs-pagina en wie weet delen we hier binnenkort ook jouw verhaal. 

 

Ik wil graag solliciteren!