De voordelen van lasertechnologie

Wanneer mensen aan lasertechnologie denken, zijn er drie termen die heel erg vaak terugkeren: duur, gevaarlijk en complex. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de juiste apparatuur en expertise is lasertechnologie absoluut veilig, kostenefficiënt en biedt het een zeer groot spectrum aan mogelijkheden.

 

Heel vaak is laser zelfs een heel interessante – maar onbekende – oplossing voor specifieke uitdagingen op vlak van engineering. We tonen je graag een aantal mogelijkheden.

 

 

Lasertechnologie heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van mechanische oplossingen om materialen te bewerken.

Een laser is bijvoorbeeld altijd contactloos: er is geen contact tussen het product en gereedschap. Met andere woorden: je moet geen rekening houden met slijtage van gereedschap of materialen. Hierdoor kan lasertechnologie een goedkope en tijdsefficiënte oplossing zijn.

 

Daarnaast laat een laser toe om uiterst gecontroleerd en zéér nauwkeurig – denk aan micrometers – te werken. Een laser kan bovendien ingezet worden om bepaalde handelingen uit te voeren op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met klassiek gereedschap.

 

Andere voordelen: een laser kan heel snel werken en lasertechnologie is breed toepasbaar. Laser heeft heel wat functionaliteiten zoals markeren, snijden of lassen. Daarnaast kan laser gebruikt worden op heel wat materialen én vaak ook verschillende materiaalsoorten met elkaar combineren.

 

De technologie biedt een antwoord op heel veel uitdagingen. En ook niet onbelangrijk: lasers zijn cool natuurlijk.

 

 

 

 

 

Vraag of opmerking?

Heb je nog een vraag of opmerking? Ben je benieuwd wat ons team voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.

 

Stuur ons een bericht